Turkinhoito

Pienenä, pitkäkarvaisena rotuna Shih Tzut voivat kärsiä laiminlyönnistä, ellei niiden turkkia hoideta kunnolla. Aikana, jolloin Shih Tzut pitivät keisareiden sylit lämpiminä, ne jätettiin leikkaamattomiksi, ja niiden karvat kasvoivat niin pitkiksi kuin ne olivat korkeita. Vaikka se näyttääkin hyvältä, tästä pitkästä karvasta voi tulla kuninkaallinen sotku, ellei sitä pidetä täydellisessä kunnossa päivittäin.

Liikunta

Esitelty kuva Miten pitaa huolta pienista koirista Liikunta - Miten pitää huolta pienistä koirista

Vaikka pienetkin koirat tarvitsevat liikuntaa, niillä on lyhyet jalat ja ne voivat hyvin juoksentelemalla olohuoneen ja keittiön väliä useita kertoja päivässä. Siksi ne sopivat hyvin sisätiloihin. Bostoninterrierit tarvitsevat ylimääristä liikuntaa, koska ne ovat eläväisempiä kuin Shih Tzut, ja vaikka niillä on myös hyvä elää sisätiloissa, kävelylenkki päivässä pitää eläinlääkärin poissa.

Ruoka-aika

Esitelty kuva Miten pitaa huolta pienista koirista Ruoka aika - Miten pitää huolta pienistä koirista

Ruoat ovat kehittyneet koiranruoasta ravinnoksi kaikenlaisille koirille. Iästä kokoon, omistajat voivat nyt hemmotella hauvojaan erityisesti suunnitellulla ruoalla niiden iän, terveyden, ruokavalion, tarpeiden ja maun mukaan. Shih Tzut ovat yleensä nirsompia ruoan suhteen, joten ole varovainen, ettet pilaa niitä jo varhaisesta iästä lähtien, koska saatat joutua ostamaan koirille erityisesti pakattua lohta, jotta Daisy olisi onnellinen. Osta lemmikillesi kaupallista ruokaa niiden iän mukaan ja seuraa niiden kalorinkulutusta.

Ruokia, jotka voivat tappaa hauvasi

Esitelty kuva Miten pitaa huolta pienista koirista Ruokia jotka voivat tappaa hauvasi - Miten pitää huolta pienistä koirista

Koska me kohtelemme pieniä koiriamme erityisen hellästi, on odotettavissa, että ne haluavat paloja, kun nautimme illallista. Vaikka on hyväksyttävää ruokkia pörröistä ystävääsi useimmilla lihalajeilla ja jopa lohella, tietyt pähkinät eivät käy.

Maapähkinät ja cashewpähkinät käyvät hyvin, kun taas macadamiapähkinät ja mantelit ovat huonoja koirille. Joten anna mennä ja tee niille herkkuja maapähkinävoin kassan. Lisää vähän jogurttia heidän probioottiannoksekseen ja jätä jäätelö lapsille.

Suklaa ei ole tarkoitettu hauvoille

Esitelty kuva Miten pitaa huolta pienista koirista Suklaa ei ole tarkoitettu hauvoille - Miten pitää huolta pienistä koirista

Suklaa voi tehdä Rexin vakavasti sairaaksi, joten kun annat itsellesi tätä sokerista herkkua, vältä sen antamista hänelle ja anna se sijaan pala juustoa kohtuullisena määränä. On myös parempi välttää antamasta niille ruoan jäännöksiä, sillä annoksissa voi olla mausteita, kuten kanelia, ja sipulivihanneksia, kuten purjoa, sipulia ja valkosipulia, jotka voivat tehdä kullastasi vakavasti sairaan.


Leave a comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *